fbpx
Сьогодні
20:34 14 Жов 2021

Гончаренко розповів про ситуацію з коронавірусом у Раді

У Верховну Раду хочуть заборонити допуск людей без спеціальних медичних документів. Пов'язано це з профілактикою поширення коронавірусу в будівлі парламенту.

Про те, як можуть сприйняти нові вимоги народні депутати, розповів на телеканалі "Україна 24" народний депутат від партії "Євросолідарність" Олексій Гончаренко.

Нардеп відповів на питання про те, чи підтримає таке обмеження фракція "ЄС". За його словами, більшість нардепів цієї фракції вже мають сертифікати про щеплення.

"Ми рішення приймаємо на засіданнях фракції. Засідання фракції відбудуться понеділок, там й будемо визначатися. Щодо кількості (вакцинованих у фракції "ЄС" – ред.), більшість у нас точно вакцинована, я не знаю чи всі. Я особисто був взагалі першим народним депутатом, який вакцинувався CoviShield. На той момент це була єдина вакцина, яка була в Україні. Й заради популяризації вакцинації, тоді ще, це був початок березня місяця, я вакцинувався", – повідомив Гончаренко.

Нардеп прокоментував також обмеження, які можуть поширитися на тих, хто відвідує Раду. За словами Гончаренка, у зв'язку з тим, що епідемія коронавірусу триває, всім необхідно вакцинуватися.

"Що стосується в цілому підходу, я думаю, що підходи мають бути одні й ті самі по державі, і це має стосуватися Верховної Ради. Тобто, якщо ми переходимо до більш такого жорсткого режиму, то тоді це може розповсюджуватись, і має розповсюджуватись, і на Верховну Раду. Я особисто закликаю всіх, хто нас чує, бачить, ті, хто не вакцинувався – вакцинуйтеся. На жаль, в Україні дуже низька цифра вакцинованих, ми найменша вакцинована держава в Європі, з найменшим відсотком вакцинованих громадян, і це проблема. Ми бачимо, як на наших очах піднялася нова хвиля COVID-19", – сказав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: