fbpx
Сьогодні
17:25 12 Жов 2021

В Україні з'являться камери, які стежитимуть за дотриманням карантину: коли їх введуть

В Україні в листопаді у двох найбільших містах в рамках пілотного проєкту запрацюють перші відеокамери для контролю за дотриманням масочного режиму і соціальної дистанції. З'являться такі камери в Києві й Харкові або Дніпрі.

Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на коментар головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна.

Кузін повідомив, що камери з'являться в рамках проведення ініційованого Всесвітньою організацією охорони здоров'я пілотного дослідження.

Він зазначив, що «завдяки встановленню відеокамер буде відбуватися деперсоналізована оцінка умовного відсотка дотримання протиепідеміологічних норм».

«Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять уздовж камери або зони її дії, і скільки з них в масках, скільки дотримуються дистанції. Зараз вже розроблені повні комплекти документів для проведення біоетичній експертизи та встановлення таких камер. Пілот планується зробити в двох великих містах — Київ і в Харкові або Дніпрі. Ми очікуємо, що цей пілот буде запущено не раніше ніж 1 листопада цього року. І перші результати вже зможемо отримати через два тижні», — сказав головний санлікар країни.

Кузин підкреслив, що при використанні такої системи не буде проводитися будь-яка ідентифікація, збереження персональних / конфіденційних даних або навіть самої плівки, де буде запис.

Відзначимо, що камери не покликаний «ловити» порушників. Кузин пояснив, що цей проєкт створений для дослідження загального відсотка порушення протиепідемічних вимог:

«Але в той же час для людей, які порушують протиепідемічні вимоги, діє відповідна стаття в адміністративному кодексі України та передбачено покарання, зокрема, за відсутність масок в закритому приміщенні».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: