fbpx
Сьогодні
09:09 08 Жов 2021

У Латвії невакцинованих позбавлять можливості відвідувати супермаркети

Фото: Reuters

Рада з кризового управління Латвії постановила, що особи, які не перехворіли і не щеплені від COVID-19 надалі зможуть здійснювати покупки тільки в магазинах товарів першої необхідності і будуть позбавлені можливості відвідувати супермаркети.

Про це розповів Міністр сполучень Латвії Таліс Лінкайтс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми півтора року боролися в країні з COVID-19, але боротьба не закінчиться, поки охоплення вакцинацією у групах ризику не сягне 90%, а в суспільстві в цілому не перевищить 75%. Це ще досить довгий шлях", – зазначив він.

Дане рішення ще має затвердити уряд.

Прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш після засідання ради заявив, що мета введення надзвичайного стану – значно підвищити охоплення вакцинацією, ввівши суворіші обмеження для нещеплених. Посилено буде також контроль за дотриманням заходів безпеки.

Прем'єр підкреслив, що ситуація в Латвії важка через кількість нещеплених людей, а це впливає на систему охорони здоров'я: в лікарнях стрімко зростає кількість пацієнтів з COVID-19, що обмежує їх можливості надавати всі послуги.

Каріньш заявив, що планується також скоротити час роботи магазинів.

Крім того, прийнято рішення ввести обмеження для щеплених: наприклад, на заходах в "зеленому", тобто безпечному режимі, введуть додаткові епідеміологічні вимоги – потрібно буде перебувати в масках, дотримуватися дистанції. Також планується ввести обмеження на кількість учасників на певних заходах. Рада закликала всюди, де можливо працювати віддалено.

Ці рішення вступлять в силу після затвердження на засіданні кабінету міністрів в п'ятницю.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: