fbpx
Сьогодні
11:57 06 Жов 2021

"Відповідальність неминуча": Венедіктова прокоментувала ситуацію довкола "Укрексімбанку"

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляє, що наслідком протиправних дій щодо журналістів "Радіо Свобода" мають стати справедливе та ефективне розслідування, підозра, передача в суд і вирок.

Про це Венедіктова заявила у Фейсбуці.

"Хочу невідкладно відреагувати на інцидент, пов'язаний з грубим застосуванням сили стосовно журналістів у офісі державного банку. В цьому питанні немає місць для роздумів – справедливе та ефективне розслідування, підозра, передача в суд, вирок. Ми в Офісі генпрокурора не можемо і не будемо покривати, вибачте, безумство, продемонстроване співробітниками державного банку", – наголосила Венедіктова.

Генпрокурор зазначила, що реакція на вчинок повинна бути адекватною. Вона підкреслила, що меморандум, який ОГП підписав з медіаорганізаціями – це реальні наміри, а не просто формальність.

"Перешкоджання журналістам не вичистиш з флешок – відповідальність неминуча", – заявила Венедіктова.

На її думку, не змінить суті проблеми і складання повноважень.

"Прокурори і поліцейські активно працюють над розслідуванням цього просто неприпустимого інциденту. Вже найближчим часом відбудуться слідчі дії із потерпілим журналістом і до матеріалів має бути долучений оригінал відновленого відеозапису конфлікту. Відповідальним буде повідомлено про підозру. Ми рухаємося швидко і по закону, бо свобода слова має бути недоторканою цінністю в цій країні", – підкреслила Венедіктова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: