fbpx
Сьогодні
16:04 05 Жов 2021

"Зараз дещо дивне відбувається": нардеп прокоментував події в Раді

Фото: informator.ua

Монобільшість у Верховній Раді розраховує, що після звільнення спікера Дмитра Разумкова наступний глава ВР врегулює суперечливі пункти в законі про олігархів.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко.

На його думку, в Раді не знайдеться голосів на підтримку постанов про скасування голосування за закон про олігархів, і документ піде на підпис президенту Володимиру Зеленському.

"Зараз дивне відбувається в залі Верховної Ради. Монобільшість вирішила, що вони повинні фактично призначити нового главу Верховної Ради і повністю змінити порядок денний. Я думаю, що таке буде до 7 числа, поки не буде розгляду власне подання народних депутатів про відставку Разумкова", – сказав нардеп.

"Регламент говорить, що ці постанови повинні бути проголосовані. Я думаю, не сьогодні, але вони будуть проголосовані як не підтримані, і наступний глава Верховної Ради підпише відповідний законопроєкт, але підпише з тими правками, які він намагався в нього внести. Як ви пам'ятаєте, там є статті, які суперечать одна одній – з приводу НАЗК і РНБО. І вони безпосередньо через стенограму намагалися ці речі врегулювати", – зазначив Івченко.

На думку нардепа, наступний глава Верховної Ради "обов'язково виконає волю Банкової, врегулює, постанови не будуть підтримані залом, закон підпишеться і піде на підпис президенту".

"Текст закону виправить стенограма, він зачитував минулої п'ятниці ті статті, які підтримані або не підтримали, є нова стенограма, і на її підставі юридичне управління зробить текст, який буде влаштовувати Офіс президента, і новий глава ВР його підпише. В цьому і різниця між новим главою Ради і Разумковим, що він не хоче порушувати закон і робити будь-які махінації з стенограмами або з прийнятим текстом законопроєкту. І зрозуміло, що правильно було б переголосувати законопроєкт або внести відповідні зміни. Але зараз принциповість і політична доцільність беруть гору", – заявив він.

Як повідомляла Рубрика, 5 жовтня, народні депутати відсторонили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на два дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: