fbpx
Сьогодні
10:55 05 Жов 2021

Саакашвілі з в'язниці написав лист Зеленському

English version here

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі з в'язниці написав лист президенту України Володимиру Зеленському.

Про це стало відомо зі сторінки Саакашвілі у Фейсбук, передає Рубрика.

"Глибоко зворушений вашими словами і відгуком справжнього державного діяча високого класу на мій незаконний арешт і ув'язнення у Грузії за сфальсифікованими звинуваченнями, які крім Росії не визнає ніхто в світі.

Я більше життя люблю свою Грузію, але дуже люблю і Україну, мою другу батьківщину, де провів багато років свого життя і де у мене є сім'я і друзі, і громадянство, яке я дуже ціную.

Я все життя буду пишатися тим, що мав можливість додати свій скромний внесок у історичні зміни і реформи, які ви проводите. Оскільки я фактично є особистим в'язнем Путіна, то дуже високо оцінюю вашу принципову позицію щодо захисту України, всього регіону і всіх в'язнів імперії", — йдеться в листі.

Довідка

Вранці 1 жовтня Саакашвілі повідомив, що прибув до Грузії. Він опублікував відеозвернення, в якому також вказує, що перебуває у Батумі.

Спочатку в МВС Грузії спростовували інформацію про те, що Саакашвілі перетнув державний кордон країни. Однак прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі під час брифінгу ввечері заявив, що Саакашвілі затримано в Грузії. За його словами, правоохоронці заздалегідь знали про переміщення політика і повністю контролювали процес.

У прокуратурі Грузії заявили, що Саакашвілі засуджений до шести років в'язниці і доставлений до пенітенціарної установи "для виконання рішень". Також проти нього відкрили нову справу за незаконний перетин кордону. Саакашвілі оголосив голодування у в'язниці.

Речник президента Володимира Зеленського заявив, що в ОП уважно стежать за ситуацією і глава держави стурбований новинами про затримання Саакашвілі.

Сам Зеленський заявив, що має намір домагатися повернення в Україну затриманого в Грузії Саакашвілі "різними можливостями".

Адвокат Георгій Чівіашвілі припустив, що Саакашілі відмовиться від екстрадиції в Україну.

Як повідомлялося, український консул відвідала Саакашвілі у в'язниці.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: