fbpx
Сьогодні
15:23 04 Жов 2021

Грузія не планує передавати Саакашвілі Україні

English version here

Грузія не має наміру передавати Києву експрезидента країни і громадянина України Міхеїла Саакашвілі. Влада звинуватила також політика у плануванні "вбивства опозиціонерів для провокування заворушень".

Про це сказала віцепрем'єрка Грузії Тея Цулукіані, передає Imedi News.

"Говорити про екстрадицію Саакашвілі — це юридична нісенітниця або нонсенс. Якщо ми говоримо про передачу Саакашвілі для засудження грузинським судом в Україні, у нас немає ніякого бажання це робити. В цьому немає сенсу", — сказав вона.

Вона зазначила, що вироки, які винесли грузинські суди, будуть виконуватися у Грузії.

"Не може йти мова про екстрадицію, і в політичному плані я здивована, тому що, якщо людина настільки прихильна ідеї жертвувати собою заради ідеалів, у неї зазвичай не повинно бути бажання повернутися до Києва. Він повинен бути з нами і боротися за перемогу", — сказала Цулукіані.

Як повідомив журналістам адвокат Саакашвілі Георгій Чівіашвілі, його підзахисний не планує погоджуватися на екстрадицію.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що нібито за даними спецслужб "Саакашвілі і його команда планували вбивство опозиціонерів, щоб спровокувати заворушення і звинуватити владу".

За словами прем'єра, Саакашвілі планував "несподівано з'явитися на запланованій раніше 3 жовтня масштабної акції в Тбілісі, щоб таким чином спровокувати появу там поліції і приписати владі вбивство опозиціонерів".

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що докладе зусиль для повернення громадянина України Міхеїла Саакашвілі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: