fbpx
Сьогодні
21:45 03 Жов 2021

"Динамо" зіграло з "Шахтарем" внічию і зберегло перше місце в УПЛ

Київське "Динамо" в центральному матчі 10-го туру чемпіонату України з футболу в Прем'єр-лізі зіграло внічию з донецьким "Шахтарем".

Битва на полі столичного НСК "Олімпійський" завершилася з рахунком 0:0.

Як пише OBOZREVATEL, для "біло-синіх" це стало 5-ю поспіль домашньою зустріччю з "помаранчево-чорними", яка завершилася без перемоги (3 поразки і 2 нічиї). До цього антирекорд "Динамо" становив 4 гри поспіль (2 нічиї та 2 поразки) і був встановлений в 2003-2006 роках.

Перед грою обидві команди хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час розстрілів у Бабиному Яру.

шахтар динамо

Фото: ФК "Шахтар"

"Шахтар" почав зустріч першим номером, подовгу катаючи м'яч в центрі поля, намагаючись організувати позиційний напад. "Динамо" побудувало свою гру на контратаках, при першій же можливості намагаючись довгими вертикальними передачами знайти Вітіньо.

На 9-й хвилині команди обмінялися гострими моментами: фланговий випад господарів завершився ударом Де Пени в штангу, а у відповідь Алан Патрік пустив м'яч трохи вище поперечини.

Фото: ФК "Шахтар"

"Гірники" монотонними розіграшами намагалися виманити суперника. Поступово тиск гостей ставав все більш очевидним, змушуючи столичних футболістів притискатися до своїх воріт.

Киянам ніяк не вдавалося виконати свій план на матч і налагодити контргру. Як тільки підопічні Луческу відбирали м'яч, втекти в швидкий прорив не виходило. Максимум, що вдавалося динамівцям, це дійти до штрафного Пятова.

Динамо Шахтар

Фото: ФК "Шахтар"

Єдиний небезпечний момент першого тайму столичні гравці створили на 40-й хвилині, коли після удару Буяльського м'яч зрикошетив від захисника і ледь не залетів у ворота.

Після перерви малюнок на полі не змінився. "Шахтар" все так же позиційно тиснув, накочуючи масовані атаки на ворота Бущана. "Динамо" високо не пресингувало, залишаючи супернику мінімальний простір на своїй половині.

Динамо Шахтар

Фото: ФК "Шахтар"

На 52-й хвилині Бущан перевів на кутовий гострий "постріл" Додо. Через 3 хвилини Циганков міг відкривати рахунок, але його удар парирував Пятов.

Як і раніше на полі точилася в'язка боротьба з футбольною агресією, але без стовідсоткових моментів з обох сторін. Ближче до кінця другої половини грубість стала переважати над технікою і Андрій Шандор за 12 хвилин роздав 4 "гірчичники": Кривцову, Сікану, Шапаренку, Тете і Вітіньо.

В ендшпілі ближче до голу був "Шахтар", але рахунок на табло так і не змінився.

футбол

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: