fbpx
Сьогодні
17:05 02 Жов 2021

Україна відкрила свій павільйон на виставці "Експо-2020" в Дубаї

English version here

Фото: ukrinform

Павільйон України відкрився на Всесвітній виставці «Експо-2020» в Дубаї, яка є найбільшою виставковою подією та об'єднує більше 190 країн світу, міжнародні організації та найбільші світові інноваційні кампанії.

Про це повідомили Укрінформу в Посольстві України в ОАЕ.

«Вперше Україна побудувала власний павільйон для участі у Всесвітній виставці, яка є найбільшою виставковою подією такого типу, для пошуку шляхів зв'язку, співпраці та створення нових партнерських відносин, розвитку інновацій та нових ідей із метою створення кращого майбутнього», – сказав заступник міністра економіки України Михайло Лев на урочистому відкритті павільйону на «Експо-2020».

Український павільйон має форму колоска пшениці. Емблемою павільйону України є дев'ять жовто-блакитних крапок, які символізують тему українського павільйону Smart Ukraine: Connecting Dots (Розумна Україна: точки підключення – ред.).

Експо 2020 в Дубаї

Фото: ukrinform

«Посіяне в землю зерно – це початок нового життєвого циклу. Пшеничний колос, наповнений зернами, зернами надії, новими ідеями, проєктами та людьми – це алегорія нового інноваційного мислення. У цьому чудовому павільйоні ми прагнемо об'єднати ідеї та окремих людей для ведення діалогу про глобальні виклики, які можна подолати лише спільними зусиллями всього людства», – сказав заступник міністра економіки.

В урочистому відкриття взяв участь заступник міністра економіки ОАЕ Абдулла Аль Салех.

«У нас склалися чудові відносини з Україною. Ми спостерігаємо позитивну динаміку розвитку і представлені у вашому павільйоні сфери інновацій є одним з наших пріоритетів», – сказав він.

Український павільйон на виставці «Експо-2020» в Об'єднаних Арабських Еміратах – це єдиний простір, поділений на три тематичні групи: розумне життя, розумне мислення, розумні почуття. Кожна з груп розкриває можливості раціонального, технологічного та екологічного існування крізь призму технологій та інструментів, доступних сьогодні більшості населення світу.

Внутрішнє наповнення павільйону відображає унікальність і самобутність українського народу, нашої культури крізь призму сучасних технологій. Основний акцент зроблено саме на інноваціях, які роблять побут екологічним, енергоємним та раціональним.

Експо 2020 в Дубаї

Фото: ukrinform

Відвідувачі павільйону України ніби потрапляють на «поле», створене зі справжніх колосків пшениці, «нано-пшениці» і цифрової пшениці. Це символічно демонструє рух України у майбутнє в гармонії з природою і технічним прогресом.

У виставці «Експо-2020» в Дубаї представлені павільйони 192 країн світу. Вперше в історії всесвітніх виставок кожна країна має власний павільйон, також окремі павільйони зведено для міжнародних організацій та партнерів виставки. Виставка проходить у Dubai Exhibition Centre й триватиме до кінця березня наступного року. «Експо-2020» мала відбуватися з кінця жовтня минулого до початку квітня поточного року, але через пандемію дати проведення було змінено.

Площа виставки становить 438 га. Бюджет, виділений на проведення, 7 млрд доларів США. Заявлена мета проведення виставки – створення єдиної мережі співпраці між країнами, організаціями і новаторами для спільного вирішення глобальних проблем. За задумом організаторів, «Експо-2020» в Дубаї стане рушійною силою для втілення глобальних інновацій, що надихають на створення креативних рішень, реалізація яких можлива в різних масштабах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: