fbpx
Сьогодні
17:31 26 Вер 2021

У Мін'юсті заявили, що в олігархів буде "пільговий період", щоб стати бізнесом і не потрапити до реєстру

У олігархів буде так званий "пільговий період", щоб стати бізнесом та не потрапити до реєстру олігархів. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра юстиції в ефірі політичного шоу "Право на владу".

За словами міністра, в олігархів буде пільговий період – 6 місяців. Протягом цього часу вони можуть добровільно позбутися критеріїв статусу олігарха, передбачених законом, і не потрапити до реєстру.

"Якщо вони стануть простим бізнесом протягом цих 6 місяців, до них не буде ніяких претензій. Вони не будуть в реєстрі, на них не будуть поширюватися обмеження, передбачені законом. Вони будуть як класичні великі бізнесмени. Як це сталося в Штатах, де імена олігархів початку ХХ століття згадують з повагою – вони вписалися в пам'ять як меценати. В українських олігархів є шанс зробити так само протягом шести місяців", – заявив Малюська.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Для розгляду поправок, яких було внесено понад 1200, депутати застосували спеціальну процедуру постатейного розгляду, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради України.

Закон підтримали 279 депутатів. У тому числі "за" проголосували 229 членів фракції "Слуга народу". Єдиною депутаткою від "СН", яка проголосувала проти закону, стала Людмила Буймістер. Вона ж голосувала проти документа і в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: