fbpx
Сьогодні
16:08 25 Вер 2021

Стефанчук заявив, що законопроєкт про деолігархізацію ухвалений відповідно до регламенту

Процедура розгляду постатейно, яку застосували до законопроєкту про деолігархізацію, не нова і відповідає Регламенту, а тому цей документ переголосовувати не будуть.

Як зазначив перший віцеспікер ВРУ Руслан Стефанчук в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером», Регламент має використовуватись задля блага проведення реформ, а не для блокування постійними правками.

«Коли в законопроєкті 300 поправками пропонують змінити слово "проект" на "проєкт", ми повинні витратити 600 хв. робочого часу, щоб обговорити це питання? Ви вважаєте це нормальним?» – обурився він.

Руслан Стефанчук нагадав, що процедура розгляду постатейно неодноразово використовувалась парламентами інших скликань.
Стосовно законопроєкту проти олігархів, то депутати розглядали редакції статей, які були.

«Чому врахована та чи інша поправка, розбереться апарат Верховної Ради. Якщо там є якась помилка, парламент за ініціативою голови може усунути помилки, або в нас є інший шлях – маємо 6 місяців для внесення змін у документ», – пояснив перший віцеспікер.

За його словами, деолігархізація – це початок великого шляху.

«Питання олігархізації – це питання монополізації економіки. Звідси йдуть і тарифи, і управління політикою та ЗМІ. Тому це перший крок, і ми його зробили. Далі – нам ще треба вирішити питання, пов'язані з антитрастовим законодавством, завершити судову реформу», – підсумував Руслан Стефанчук.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Для розгляду поправок, яких було внесено понад 1200, депутати застосували спеціальну процедуру постатейного розгляду, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради України.

Закон підтримали 279 депутатів. У тому числі "за" проголосували 229 членів фракції "Слуга народу". Єдиною депутаткою від "СН", яка проголосувала проти закону, стала Людмила Буймістер. Вона ж голосувала проти документа і в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: