fbpx
Сьогодні
15:59 25 Вер 2021

Шуфрич став співвласником "Першого незалежного"

Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Нестор Шуфрич став власником мажоритарної частки в "Першому незалежному телеканалі".

Про це повідомила пресслужба політика у Facebook.

"Сьогодні я прийняв пропозицію від журналістів колективу телеканала "Перший незалежний" про входження до складу співвласників із мажоритарною часткою. Відразу ж підписав угоду про моє невтручання в редакційну політику журналістського колективу", – написав він.

За його словами, конфлікт телеканала "Перший незалежний" із Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення, який ставив під сумнів прозорість володіння, спонукав його ухвалити таке рішення.

"Дії Служби безпеки України щодо телеканала і силове від'єднання їхніх контрагентів, що забезпечують передавання сигналу на супутник, я сприймаю як порушення прав журналістів повноцінно виконувати свою роботу, а також як тиск на свободу слова. Усвідомлюю всі ризики, які пов'язані із цим рішенням. Розраховувати на верховенство права, справедливі суди, на жаль, в Україні сьогодні не доводиться. Чесно кажучи, і раніше не дуже доводилося, хоча так, як зараз, не було, мабуть, ніколи. Проте вважаю своїм громадянським обов'язком підтримати журналістський колектив у його прагненні говорити правду, хай яка вона є", – додав він.

Шуфрич додав, що в нього немає жодних фінансових інтересів у Російській Федерації і "зробити з нього терориста буде неможливо".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: