fbpx
Сьогодні
22:44 24 Вер 2021

В уряді пообіцяли підтримку молодих українських фермерів

Фото: Рубрика

Завдяки законопроєкту № 4046 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств" молоді українські фермери матимуть підтримку від держави.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

"50% валової сільськогосподарської продукції в Україні дають фермерські та особисті селянські господарства. Разом вони обробляють близько 9 млн сільськогосподарських угідь. Ці цифри – доказ тому, який внесок у розвиток та підтримку сільського господарства та економіки України в цілому приносять фермери. І той нюанс, що в Законі України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді" не була визначена пріоритетність підтримки фермерів, я і вся аграрна спільнота вважаємо необачною помилкою. Втім нам її вдалося оперативно виправити. Дякую парламентарям за підтримку та розуміння", – зазначив Роман Лещенко.

Міністр також додав, що фермери-господарники до 35 років матимуть змогу першочергово отримувати державну підтримку на реалізацію своєї діяльності.

Кошти на підтримку фермерів будуть виділені з бюджетної програми.

За словами Романа Лещенка, законопроєкт № 4046 також врегульовує передачу земель вільного користування у власність фермерського господарства для того, щоб останнє могло офіційно підтвердити використання цієї землі під фермерство.

"Це врегулювання дозволяє їм отримати доступ до державних програм підтримки та до фінансових кредитних ресурсів банків", – наголосив Роман Лещенко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: