fbpx
Сьогодні
Фото 22:20 24 Вер 2021

У світі відбувся найбільший екопротест в історії: Грета Тунберг приєдналася до мітингу в Берліні

У п'ятницю по всьому світу пройшли акції молодих екоактивістів. Демонстрації організовані міжнародним громадським рухом школярів і студентів "П'ятниці заради майбутнього".

Як пише BBC, екоактивісти вийшли на вулиці більш ніж в 1400 містах і населених пунктах на всіх континентах. Це найбільший кліматичний протест в історії і перший з початку пандемії.

Час проведення акцій вибрано не випадково – наприкінці жовтня в шотландському місті Глазго стартує двотижневий кліматичний саміт, відомий як SOR26, якому надається велике значення.

Екоактивна молодь вважає економічні доводи неспроможними і має намір всіма силами чинити тиск на владу: всесвітня п'ятнична акція проходить під гаслом "Зміни прийдуть з вулиць".

Мітинг за клімат по світу

Мітинг за клімат по світу

Особа молодіжного кліматичного протесту Грета Тунберг звернеться до протестувальників біля будівлі Бундестагу в Берліні.  Як вона зазначила у Facebook, на страйку в Берліні було близько 100 тисяч, 620 тисячі мітингуючих в Німеччині, а також багато інших по всьому світу.

Мітинг за клімат по світу

Як зазначає EuroNews, німецькі "Зелені" наразі серед лідерів опитувань. Але за словами самої Грети, жодна з партій, які беруть участь у перегонах, не робить і навіть не обіцяє достатньо для порятунку клімату.

Мітинг за клімат по світу

"Так, ми повинні голосувати, ви повинні голосувати. Але пам'ятайте, що тільки проголосувати – недостатньо. Ми повинні знову виходити на вулиці, знову вимагати від лідерів робити реальні дії на захист клімату", – зазначила Тунберг.

В Україні до глобального кліматичного страйку долучилися активісти у щонайменше 11 містах, зокрема у Києві, Львові, Івано-Франківську, Марганці, Вознесенську, Миколаєві, Рівному, Вугледарі, Херсоні, Слов'янську та Дніпрі.

У вересні 2019 року вуличні протести кліматичного руху зібрали близько 6 мільйонів учасників. Але згодом розпочалася пандемія коронавірусу, що обмежила масові зібрання. Екоактивісти проводили заходи онлайн, але належної уваги вони не отримали, розповідають учасники руху.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: