fbpx
Сьогодні
12:55 23 Вер 2021

Венедіктова припускає, що по автомобілю Шефіра стріляли професіонали

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова припускає, що розслідувати за "гарячими слідами" замах на вбивство першого помічника президента України Сергія Шефіра не вдасться, бо по автомобілю стріляли професіонали.

Про це генпрокурор заявила на каналі "Україна 24" в ефірі "Ток-шоу №1" ввечері 22 вересня.

"Чи можливо затримати злочинця за дві-три доби? Тут не йде лік на години, тому що там, вибачте, простаки не працювали. В цій безпосередньо справі ми стикнулися з професіоналами. У нас відпрацювали безпосередньо на місці події експерти-криміналісти, службова собака, відпрацювали люди, які розуміються на тому, що відбувається. Це був гарно побудований замах, і люди знали, що вони робили. Тому так швидко, судячи з професіоналізму пострілів, ми розуміємо, що це зробити неможливо (розкрити справу за гарячими слідами – ред.)", – сказала Венедіктова.

Венедіктова повідомила, що ввечері 22 вересня була спільна нарада правоохоронних органів щодо замаху на Шефіра, скоєного вранці того ж дня.

"Буде створена спільна слідча група. На сьогодні продовжують тривати слідчо-оперативні дії. Коли ми закінчимо їх, щоб ми змогли систематизувати цей матеріал, проаналізувати його, вже можна робити наступні якісь висновки", – зазначила генпрокурор.

Довідка

22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль Шефіра. В результаті водій, який віз посадовця, зазнав поранень і перебуває в лікарні.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли буди здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. Зокрема Національна поліція розглядає, що замах був здійснений з метою тиску на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника президента відкрите кримінальне провадження – з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: