fbpx
Сьогодні
09:10 21 Вер 2021

"Ми шукаємо рішення по Донбасу і Криму на всіх майданчиках": Зеленський прибув до США для участі у Генасамблеї ООН

English version here

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Про це повідомляє  телеканал "Дом" та телеграм Офісу президента, передає Рубрика.

Під час візиту президент заявив, що Генеральна асамблея ООН є одним з основних майданчиків, де Україна може вирішувати питання щодо Донбасу і Криму.

"І ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення по Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН – це один з головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість".

"Наприклад, у нас буде зустріч з президентом Турецької Республіки. І ми всі знаємо заяву Туреччини про невизнання анексії Криму з боку Російської Федерації та про невизнання виборів у Держдуму РФ через залучення до них жителів окупованих українських територій".

"Для нас дуже важливо, що ООН визнала Кримську платформу. Думаю, ми можемо говорити про підтримку України з боку наших партнерів в цей дуже непростий час".

Зеленський підкреслив, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами. Він доповнив, що на полях Генасамблеї ООН очікуються зустрічі з лідерами різних країн.

Як повідомляв Офіс президента, Зеленський виступить на загальних дебатах Генасамблеї ООН. Також заплановані зустрічі Президента України з лідерами інших держав та представниками міжнародних організацій.

Крім того, президент України зустрінеться з представниками бізнесу та інвесторами, а також з українською громадою у США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: