fbpx
Сьогодні
21:56 20 Вер 2021

У "Голосі" вважають, що закон про олігархів може вдарити по інвесторах

Законопроєкт про олігархів №5599, який до другого читання підтримав 17 вересня Комітет Верховної Ради з нацбезпеки, може стати приводом для звинувачення інвесторів у тому, що вони олігархи.

Про це на телеканалі "Україна 24" повідомила голова партії "Голос", нардеп Кіра Рудик.

Рудик зазначила, що та концепція, яка закладена в проєкті закону, поєднується з принципами, якими сьогодні керується влада РФ і Білорусі.

"Цей антиолігархічний закон не проти олігархів, він про концентрацію влади в одних руках, і він про те, щоб мати можливість контролювати тих чи інших людей в Україні. Я не уявляю, яким чином можна боротися за те, щоб до нас приходили інвестиції та одночасно говорити, що коли ви (інвестори – ред.) прийдете в Україну, тут вас можуть звинуватити в тому, що ви олігарх, і публічно вас внести до реєстру, тому що так вирішить РНБО. Це взагалі нечувано і ніде у світі таким чином це не працює. Україна в цьому плані може бути схожа на Росію і Білорусь, де одна людина може приймати рішення щодо того, щоб когось назвати олігархом, а когось ні. Якщо ми будуємо справедливу систему для всіх потрібно рухатися законним способом. Антиолігархічний закон, який подав президент, не є таким способом. Він не вирішує жодної проблеми. Він не бореться з олігархом жодним чином", – повідомила нардеп.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: