fbpx
Сьогодні
20:11 16 Вер 2021

У Єрмака заявили, що Зеленський на Генасамблеї ООН говоритиме про порушення на виборах у Росії

Фото Reuters

Україна обов'язково реагуватиме на залучення Росією українців, які проживають в ОРДЛО, у процес голосування до Держдуми.

Про це на телеканалі "Україна 24" повідомив спікер української делегації в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

"Ми не можемо впливати на волевиявлення (українців – ред.), тому що ми не контролюємо цю територію, там здійснює контроль окупант — Російська Федерація. Але ми можемо вплинути на голосування. Вчора Європарламент рекомендував Єврокомісії не визнавати взагалі вибори в Російській Федерації. Така політична позиція в Європарламенті є", – сказав Арестович.

Він звернув увагу на те, що таке голосування може проходити також на таких територіях як Абхазія, Південна Осетія і Придністров'я, тобто на територіях невизнаних. Таким чином Росія може потрапити в нову міжнародну ізоляцію.

"Путін вже не поїхав на Генасамблею ООН, а наш президент, я так розумію, поставив питання там в повний зріст", – зазначив спікер української делегації в ТКГ.

Арестович зазначив, що МЗС України також реагуватиме на залучення українців до виборів до Держдуми, будуть направлені відповідні заклики в ОБСЄ та інші міжнародні організації.

"Я думаю, вершиною цього стане відповідна заява президента в ООН. А далі буде комплексна реакція різних країн, переговори з цього приводу, і можливо ми будемо працювати над якоюсь резолюцією ООН. Принаймні ми зробимо все, щоб наслідки для Російської Федерації, яка допустила таке грубе порушення українського законодавства і норманських домовленостей, були максимальними", – зазначив Арестович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: