fbpx
Сьогодні
19:53 14 Вер 2021

Про що говоритиме Україна на Генасамблеї ООН: Кулеба назвав пріорітети

Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою 76-ї сесії Генасамблеї ООН, міністром закордонних справ Мальдів Абдуллою Шахідом. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

У ході бесіди глава українського зовнішньополітичного відомства повідомив, що Україна планує ініціювати дебати щодо ситуації в окупованому Криму і на Донбасі.

"Дмитро Кулеба повідомив про намір України скликати дебати щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях нашої держави під час цієї сесії Генасамблеї ООН", – йдеться в повідомленні.

Крім того, глава українського зовнішньополітичного відомства окреслив три головні пріоритети України на новій сесії Генасамблеї.

Зокрема:

  • протидія російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, деокупація Донбасу та Криму;
  • поліпшення умов життя українців на територіях, які постраждали від російської агресії на Донбасі;
  • подолання пандемії COVID – 19 та її соціально-економічних наслідків.

"Ключовим пріоритетом нашої зовнішньої політики залишається протидія російській агресії та відновлення територіальної цілісності України. Ми розраховуємо на всебічну підтримку роботи Кримської платформи з боку ООН, адже досягнення кінцевої мети платформи-повернення Криму – відновить повагу до Статуту ООН і припинить грубі порушення міжнародного права", – підкреслив Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: