fbpx
Сьогодні
15:35 11 Вер 2021

На окупованому Донбасі перебувають 37 тисяч російських військових, - Залужний

Фото Reuters

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що Росія проводить бойову підготовку біля кордонів з Україною. За його словами, російські військові залишаються поблизу держкордону України та тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Про це Залужний заявив на брифінгу 10 вересня.

Він зазначив, що бойова підготовка біля кордонів України спрямована на "руйнування системи міжнародної та європейської безпеки".

За словами Залужного, поблизу держкордону та тимчасово окупованих територій Україні розгорнуто 46 батальйонних тактичних груп, 12 тактичних груп, 2 ракетні бригади, 4 загони спеціального призначення, а також група катерів і група вертольотів.

Загальна чисельність російського угруповання на території самопроголошених "Д/ЛНР" становить 37 тисяч людей, зазначив головнокомандувач.

Крім того, Залужний згадав про спільні російсько-білоруські військові навчання "Захід-2021", що триватимуть із 9 до 15 вересня. Навчання відбуватимуться на 13 військових полігонах, із них 4 — на території Білорусі, 9 — на території РФ.

Головнокомандувач навів дані, що у навчаннях на території РФ візьмуть участь 7,5 тисяч людей, 650 одиниць бойової техніки, до 140 артилерійських систем, до 20 бойових літаків і 30 вертольотів. До військових Росії також мають долучитися солдати з Білорусі, Вірменії, Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Сербії, Монголії, Індії, Пакистану та Шрі-Ланки.

Натомість на території Білорусі, за словами Залужного, у навчаннях візьмуть участь 6,3 тисячі людей, 650 одиниць техніки, 109 артилерійських систем, до 37 бойових літаків і вертольотів. Також планується висадка тактичного десанту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: