fbpx
Сьогодні
09:25 04 Вер 2021

Гончаренко розкритикував закон про олігархів

Закон про олігархів, підтриманий Верховною Радою у першому читанні, може бути використаний для обмеження прав людини, тиску на бізнес і шантажу ЗМІ.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

На думку нардепа, в документі "під начебто правильними речима приховується банальне порушення Конституції".

"Це стосується наділення президента та РНБО новими непередбаченими раніше повноваженнями, обмеження прав людини залежно від майнового стану, опосередкованого введення цензури в медіа. Пропонується, щоб рішення про визнання особи олігархом приймалося Радою національної безпеки і оборони України на підставі подання Кабінету міністрів, члена РНБО, Національного банку, Служби безпеки або Антимонопольного комітету України. При цьому хто конкретно підпадає під нове досить розмите визначення – досі незрозуміло. Виходить, що навіть звичайні бізнесмени у небезпеці, це факт", – пише політик.

Як ззаначив Гончаренко, всі експерти сходяться у думці, що у законопроекті "терміни наче у юридичному тумані". І це вже зараз тримає всі галузі у страху та напруженні, "адже хто сьогодні олігарх будуть вирішувати конкретні люди ледве не за своїм бажанням".

За його словами, "особливо тут дісталося сфері медіа, яку вочевидь будуть жорстко цензурувати".

"Цей закон стане владі у нагоді, щоб зачистити медіапростір під свої потреби, тиснути на бізнес, шантажувати ЗМІ та диктувати свої умови, але наразі це все красиво прикривається гучною боротьбою з найболючішою проблемою українського суспільства", – вважає нардеп.

Гончаренко також висловив впевненість, що цей закон необхідно направити на перевірку до Венеціанської комісії, "щоб зняти всі питання".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: