fbpx
Сьогодні
16:16 03 Вер 2021

Денісова звернулася до Разумков через закон про олігархів

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до голови парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому вказує на невідповідність Конституції України законопроєкту №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Результати проведеного нами аналізу положень законопроєкту викликають занепокоєння, оскільки дозволяють зробити висновок, що його норми не відповідають Конституції України, а їх реалізація призведе до порушень прав і свобод людини та громадянина", — заявила Денисова.

Серед таких норм вказуються наділення президента і РНБО не передбаченими Конституцією України повноваженнями, обмеження прав людини в залежності від майнового стану, опосередковане введення цензури в ЗМІ тощо.

"На мій погляд, з метою забезпечення дотримання прав і свобод громадян та недопущення їх порушень при прийнятті даної законодавчої ініціативи необхідно перед розглядом у другому читанні скерувати його для отримання висновку Європейської комісії" За демократію через право "(Венеціанська комісія)", — йдеться в листі омбудсмена.

Денисова зазначає, що в разі прийняття закону про олігархів в існуючій редакції вона буде змушена в рамках своїх повноважень звернутися до Конституційного суду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: