fbpx
Сьогодні
15:44 03 Вер 2021

Литва отримала від України другу партію гуманітарної допомоги

Україна доставила до Литовської Республіки другу партію гуманітарної допомоги задля посилення охорони кордонів держави від нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, передає Рубрика.

"2 вересня, гуманітарний вантаж, направлений Україною для безпекових потреб Литовської Республіки, дістався місця призначення та пройшов всі необхідні митні процедури", – розповіли у ДСНС.

Понад 48 тонн гуманітарної допомоги було направлено 1 вересня із України до Литви. Раніше, 14 серпня, ще 38 тонн вантажу доставили балтійській країни.

Це – перший та другий етапи допомоги з трьох запланованих, яку Україна направляє відповідно до указу Президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету міністрів.

Допомога сприятиме посиленню охорони кордонів Литви від нелегальних мігрантів.

На початку липня Литва ввела режим екстремальної ситуації через різкий наплив нелегальних мігрантів через кордон з Білоруссю і оголосила про будівництво нової стіни на кордоні протяжністю близько 680 км.

Окрім того, Вільнюс посилив міграційне законодавство. Зокрема, вирішено прискорити розгляд клопотань про притулок і обмежити можливості пересування нелегалів по території Литви і деякі інші їх права.

Парламент Литви визнав дії білоруської влади "гібридною агресією" і звинуватив Мінськ у намірі загострити ситуацію за допомогою організованих потоків мігрантів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: