fbpx
Сьогодні
20:36 27 Сер 2021

Посол розповів, скільки українців залишається в Афганістані

На території Афганістану залишається понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами.

Про це посол України в Таджикистані та Афганістані (за сумісництвом) Василь Серватюк заявив і інтерв'ю LB.ua.

"Згідно з нашими останніми даними, на території Афганістану залишається трохи більше ніж 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами", – сказав Серватюк.

На уточнююче запитання про те, скільки з цих людей є етнічними афганцями, він зазначив : "Із цих людей усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів і в силу різних причин нині перебувають на афганській території".

За даними посла, з Афганістану вже евакуйовано понад 250 громадян України, членів сімей та іноземних громадян. В більшості своїй ці люди були транспортовані за рахунок трьох українських евакуаційних рейсів, 20 громадян (в одного ще було двоє родичів) евакуйовані міжнародними партнерами нашої країни.

Посол також відповів на питання про те, чи летітиме український екстрений четвертий рейс за графіком туди: "Наразі розкривати всі деталі цієї операції не можу. Втім, скажу так: ми продовжуємо рухатися за графіком із четвертим та наступними етапами евакуації, продовжуємо збирати людей".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: