fbpx
Сьогодні
15:02 27 Сер 2021

Таліби запропонували Анкарі керувати аеропортом в Кабулі, - Ердоган

Фото Bloomberg

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що таліби запропонували Анкарі керувати аеропортом в Кабулі, де напередодні прогриміла серія терактів. Проте в країні ще не прийняли рішення.

Про це повідомляє Anadolu Agency.

"Той факт, що ДЕАШ вчинила цей теракт у такий (критичний) період, демонструє ступінь небезпеки цієї терористичної організації для регіону та світу", – сказав він.

За словами президента Ердогана, збройні сили країни, які знаходяться в Афганістані, вже незабаром повністю покинуть країну. Він також розповів, що зараз в Туреччині знаходиться вже 300 тисяч афганських біженців.

"Міграція – чутливе питання для Анкари. Туреччина зводить стіни практично скрізь – від кордону з Іраном до кордону з Іраком і Сирією", – зазначив глава турецької держави.

Учора в Кабулі прогриміла серія вибухів через підрив смертників. Відповідальність за теракти на себе взяла терористична організація ІДІЛ. Угруповання "Талібан", яке звільнило з афганських в'язниць бойовиків "Ісламської держави" і "Аль-Каїди", засудило теракт.

Повідомляється, що в результаті терактів загинуло близько 90 афганців і 13 військових США. Крім цього є велика кількість поранених – 150 осіб. У Вашингтоні очікують, що теракти, які прогриміли в Кабулі – не останні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: