fbpx
Сьогодні
13:15 27 Сер 2021

Швейцарія позичить "Укрзалізниці" 500 млн євро на оновлення залізничного транспорту

Швейцарія позичить "Укрзалізниці" 500 мільйонів євро на оновлення залізничного транспорту.

Відповідний меморандум про старт експортного фінансування підписаний в Офісі президента 27 серпня між Міністерством інфраструктури України, АТ "Укрзалізниця", компанією Stadler і Швейцарським агентством зі страхування експортних ризиків SERV.

"Уперше за роки незалежності Україна залучає експортне фінансування зі Швейцарії на державному рівні. Це відкриває значні можливості у напрямі оновлення рухомого складу Укрзалізниці", — йдеться на сайті уряду.

Меморандум передбачає:

  • локалізацію виробництва Stadler із будівництвом нового заводу на території України;
  • закупівлю 60 нових електропотягів для проекту City Express: 30 потягів для розвитку приміського сполучення у Києві, ще 30 буде розподілено між Харковом та Дніпром;
  • оновлення рухомого складу для забезпечення міжрегіонального сполучення: йдеться про 20 нових регіональних електропотягів і ще 10 — далекого сполучення.

"Нам потрібен сучасний світовий досвід, технології та реальні потужності, які б змогли не у далекій перспективі, а вже за 2-3 роки запустити нові приміські маршрути City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Тому ми вітаємо компанію Stadler в Україні — це значно посилить конкуренцію та якість послуг на українському ринку", — сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як повідомляла Рубрика, раніше "Укрзалізниця" уклала договір з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn для посилення управління пасажирськими перевезеннями.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: