fbpx
Сьогодні
14:45 25 Сер 2021

Чоловік з обкладинки альбому "Nevermind" подав позов проти Nirvana

30-річний житель Лос-Анджелеса Спенсер Елден, зображений на знаменитій обкладинці альбому Nirvana "Nevermind", подав до суду на колишніх учасників групи, звинувативши їх в розповсюдженні дитячої порнографії.

Згідно з документами, опублікованими Pitchfork, позов поданий до суду Центрального округу Каліфорнії.

Відповідачами по ньому виступають спадкоємці Курта Кобейна, басист Кріст Новоселич, барабанщики Дейв Грол і Чед Ченнінг, автор обкладинки Кірк Веддлі, дизайнер Роберт Фішер, а також звукозаписні компанії Universal, Geffen, Warner і MCA.

Елден вимагає з кожного з відповідачів по 150 тисяч доларів компенсації збитку за поширення приватних матеріалів відверто сексуального характеру і примус до комерційних сексуальних дій у віці до 18 років, від яких учасники Nirvana і інші сторони продовжують отримувати матеріальну вигоду.

"Nevermind" вийшов у вересні 1991 року, ставши одним з найбільш продаваних музичних альбомів в історії. На його обкладинці зображений оголений немовля в басейні, який тягнеться до доларовій купюрі, начепленими на рибальський гачок. На зйомки обкладинки фотограф Кірк Веддлі запросив своїх знайомих, подружжя Елден, і їх чотиримісячного сина Спенсера. За участь в зйомках вони отримали 200 доларів. Обкладинка «Nevermind» залишається однією з найбільш впізнаваних у поп-культурі, її неодноразово копіювали і пародіювали.

Спенсер Елден стверджує в своєму позові, що його батьки ніколи не давали згоди на комерційне використання цього фото. Крім компенсації збитку, позивач вимагає розгляду справи судом присяжних і оплати всіх судових витрат.

Раніше Елден неодноразово відтворював знімок в басейні з нагоди чергових ювілеїв "Nevermind" і навіть зробив собі татуювання на грудях з назвою альбому. Однак в 2016 році в ряді інтерв'ю він говорив, що втомився бути знаменитістю з обкладинки. Також він стверджував, що раніше намагався зв'язатися з учасниками Nirvana, щоб отримати належне за обкладинку, але не отримав відповіді.

Рубрика:
Курйози

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: