fbpx
Сьогодні
21:55 22 Сер 2021

Зеленський і Меркель розійшлись у думках щодо надання Україні зброї

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський і канцлерка Німеччини Ангела Меркель розійшлися у думках щодо надання нашій країні матеріальної військової допомоги.

Під час спільного брифінгу 22 серпня Меркель обстоювала неприйнятність надавання Україні зброї, натомість Зеленський назвав список речей, яких потребують українські військові.

«Я детально не займалася питанням постачання зброї. Ми досить чіткі у цьому питанні, але коли йдеться про федерацію в рамках НАТО, ми як член Альянсу беремо участь у навчаннях, ми готові, але я не провела жодних конкретних пропозицій», – наголосила канцлерка.

Своєю чергою Володимир Зеленський наголосив на тому, що Україні потрібна консолідація усіх партнерів.

«Ми звертались до Великої Британії, отримали підтримку. Звертались до Сполучених Штатів, і дуже предметно я збираюся на зустрічі 31 серпня обговорити це питання з президентом США Джо Байденом. Також ми звертались щодо постачання зброї до німецького уряду, і отримували в тому чи іншому вигляді відмову», – зазначив він.

Він наголосив на тому, що окрім спільних військових навчань, Україні потрібна й матеріальна військова допомога, аби стримати агресора.

«Я – президент воюючої країни. Ще раз хочу подякувати канцлеру Німеччини за постійну підтримку упродовж цієї війни проти України. Але нам потрібні предметні, дуже предметні речі. Ми знаємо, в яких напрямах Німеччина могла б нас підтримати. І ми на це дуже розраховуємо. Ми очікуємо на снайперські гвинтівки, багато речей, окрім флоту і катерів», – додав він.

Під час переговорів Зеленського та Меркель питання постачання Україні німецької зброї не порушувалося. Імовірно, з ініціативи німецької сторони. Однак Зеленський на брифінгу дав зрозуміти, що хоче повернутися до цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: