fbpx
Сьогодні
19:26 22 Сер 2021

Нормандська зустріч: Зеленський пояснив, чого чекає від Німеччини та Франції

Фото: ОПУ

У питанні мирного врегулювання на Донбасі та відновлення суверенітету й територіальної цілісності Україна розраховує на Німеччину, яку вважає ключовим союзником у Європі.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський у своїй заяві для представників ЗМІ за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у Києві.

«Важливо, щоб у межах «Нормандської четвірки» Україна, Німеччина та Франція мали консолідовану позицію щодо плану мирного врегулювання, який має бути заснований на кластерах. Актуальним залишається паризький порядок денний, який має бути імплементований. Ми прагнемо домогтися режиму постійного й сталого припинення вогню, обміну утримуваними особами, відкриття КПВВ з боку тимчасово окупованих територій і довгоочікуваного доступу на ці території представників Міжнародного комітету Червоного Хреста», – зазначив Глава держави.

Він наголосив, що позиція України щодо необхідності проведення саміту в Нормандському форматі є незмінною.

Володимир Зеленський висловив переконання: допоки немає прогресу у мирному врегулюванні на Донбасі, тиск на Росію повинен зберігатися. За його словами, українська сторона хоче бачити активні зусилля щодо цього з боку своїх партнерів.

Президент подякував Німеччині за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, мирного врегулювання на Донбасі та невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: