fbpx
Сьогодні
18:05 17 Сер 2021

В "Слузі народу" підтримали заборону депутатам вести перемовини з росіянами

Ініціатива прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо заборони депутатам вести перемовини з представниками російської влади є важливим кроком у боротьбі з "п'ятою колоною" в Україні.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

На запитання, чи готова вона підтримати відповідний урядовий законопроєкт, Ясько відповіла:

"Звичайно. Я дуже рада, що нарешті уряд має свій законопроєкт. Рік тому взимку в парламенті були подібні законопроєкти, зокрема і мого авторства. Коли рік тому ми цим займалися, був певний спротив, але зараз ми бачимо, що менше є цього спротиву. Це дуже добре, що є більша консолідація. Треба таке підтримувати, тому що в ситуації, в якій знаходиться наша країна, де агресор собі дозволяє будь-що, зокрема використовує і п'яту колону в Україні, люди, які співпрацюють з агресором, мають бути покарані, нести відповідальність".

Нардеп зазначила, що ініціатива уряду стосується конкретно політичних перемовин.

"Умовно, якщо Медведчук або хтось з п'ятої колони буде їхати (до Росії – ред.) і спілкуватись про встановлення миру без згоди на це президента України, то такі перемовини не мають права. Якщо у людини особисті справи, особисте спілкування, то це дозволяється. Це розповсюджується лише в рамках перехідного правосуддя, щоб не створювати додаткові конфлікти, щоб ми чітко знали, що є чорним, а що є білим. Чорним є спілкування про встановлення миру без згоди на це твоєї держави", – підкреслила "слуга народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: