fbpx
Сьогодні
12:53 14 Сер 2021

У Львові на смітниках розмістили наліпки з QR-кодами: це має дати змогу контролювати вивезення сміття

Відтепер мешканці Львова матимуть змогу контролювати роботу із вивезення сміття з контейнерних майданчиків. Для цього на сміттєвих контейнерах розміщують наліпки з QR-кодами та ID-номерами.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради, повідомляє Рубрика.

Відсканувавши QR-код, користувач за посиланням переходить в чатбот та може дізнатись детальнішу інформацію про конкретний майданчик (адресу майданчика, його власника та перевізника, графік забору сміття, а також контактний телефон перевізника), та поінформувати відповідні служби у разі перенакопичення відходами.

Наліпки з QR-кодами на смітниках

"Тепер мешканець з допомогою смартфона може зайти у чатбот, щоб отримати всю інформацію про майданчик, хто його обслуговує і графік забору сміття, а також телефони для належного реагування, в разі потреби", – розповідає Зіновій Гладун, в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами.

Додатково в чатботі є швидкі кнопки із контактами Гарячої лінії міста та департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради, перевізника сміття. Користувач може скористатись цими контактами у випадку, якщо він не задоволений станом або якістю обслуговування контейнерів для сміття та повідомити про це відповідні служби.

Наліпки з QR-кодами на смітниках

Наліпки з QR-кодами на смітниках

Зараз наліпки розклеюють у Галицькому районі, а згодом їх розмістять на сміттєвих майданчиках у всіх решта районах. Наліпки будуть розміщуватись на майданчиках ЛКП, ОСББ, ЖБК та УК. Їх буде 60.

За інформацією департаменту з питань поводження з відходами ЛМР, після Галицького району, наліпки з QR-кодами та ID-номерами будуть розміщені у Франківському районі – 260 наліпок, Залізничному – 181, Личаківському – 125, Сихівському – 368, Шевченківському – 248. Для пришвидшення роботи планують залучити районні адміністрації, щоб до вересня розмістити наліпки на усіх геолокаціях, де є контейнери зі сміттям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: