fbpx
Сьогодні
18:00 14 Сер 2021

У селі в Іспанії хочуть зберегти "традицію вечірніх розмов надворі"

У більшій частині Іспанії ввечері, коли спадає спека, люди виносять стільчики на вулицю для спілкування просто неба. Невеличке село Алгара з 1400 мешканцями хоче зберегти традицію і прагне, щоб її визнали культурною спадщиною ЮНЕСКО.

Про це повідомляє The Guardian.

Звернувся до ЮНЕСКО голова села Хосе Карлос Санчес. Він сподівається, що вечірні розмови просто неба отримають місце у переліку нематеріальної спадщини, як і приготування неаполітанської піци чи культура сауни у Фінляндії.

Санчес розповів, що іспанці продовжують перепочивати від спеки за вечірніми розмовами, але, на його думку, важливо вберегти цей звичай від впливу соцмереж та телебачення.

«Це не так, як було раніше. Тож ми хочемо повернутися до того, коли усі люди виходили з дому для розмов просто неба, а не скролили Facebook чи дивилися телевізор удома», — розповів голова села.

Санчес, який і сам полюбляє проводити вечори за розмовами, перелічує багато переваг теревень на свіжому повітрі. Він вважає, що, по-перше, традиція економить електроенергію, оскільки кондиціонер та світло вимкнені. А по-друге, дає людям почуття об'єднаності, коли сусіди обмінюються плітками або обговорюють останні новини.

Крім того, вечірні розмови пропонують психологічне полегшення та не дають людям почуватися самотніми, каже голова Алгари.

«Люди виходять на вулицю і замість того, щоб почуватися самотніми, отримують сеанс терапії. Вони діляться історіями та проблемами, а сусіди намагаються допомогти», — сказав Санчес.

За його словами, мешканці села підтримали його рішення звернутися до ЮНЕСКО. Каже, що чекає, аби дізнатися, що потрібно робити далі для визнання вечірніх розмов нематеріальною спадщиною. Санчес очікує, що процес може затягнутися на роки, але не засмучується.

Після того, як він оголосив про звернення до ЮНЕСКО, про Алгару почали писати національні та іноземні медіа. Тож політик задоволений, що село отримало безкоштовну рекламу і про нього дізналися від Мадрида до Барселони.

Востаннє у перелік культурної спадщини ЮНЕСКО потрапили фестиваль ліхтарів у Південній Кореї, культура сауни у Фінляндії, а також змагання з косіння трави в Боснії і Герцеговині.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: