fbpx
Сьогодні
20:15 11 Сер 2021

Львівські лікарі вперше в Україні провели складну операцію з реконструкції обличчя

Операція, завдяки якій вдалося допомогти 20-річному юнакові позбутися дискомфорту й ускладнень після невдалого попереднього лікування, тривала 12 годин.

Про це повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

20-річний юнак, який звернувся до лікарні, травмувався в ДТП ще в п'ятирічному віці. Тоді він отримав складні переломи ніг і нейротравму. Проте лікарі не діагностували йому ще однієї травми – перелому нижньої щелепи. Уже через кілька років хлопець не міг широко відкрити рота, йому було важко жувати, він погано спав.

Давня травма та невдале попереднє лікування дали ускладнення та призвели до хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю.

Львівські лікарі вперше в Україні провели складну операцію з реконструкції обличчя

Відтак, встановивши діагноз, лікарі провели консультації та ортодонтичну підготовку до складної операції. Виготовили ортогнатичний план в лабораторії Eurosplint і протези індивідуальних суглобів.

Команда медиків щелепно-лицевої хірургії впродовж 12 годин проводила складне поєднане хірургічне втручання: бімаксилярну ортогнатію з геніопластикою та артропластику скронево-нижнєщелепових суглобів, щоб повернути щелепи у правильне положення та відновити хлопцеві деформовані суглоби.

Львівські лікарі вперше в Україні провели складну операцію з реконструкції обличчя

Лікарі усунули розростання кісткової тканини, що заважало юнакові відкривати рота, розташували спочатку скронево-нижньощелепові суглоби, потім допереду висунули верхні щелепи та підборіддя.

Операцію провели спільно з литовським колегою, який уже неодноразово проводив такі втручання.

Проведене лікування дало результат – і всього через кілька днів вигляд обличчя пацієнта змінився. Нині хлопець зможе забути про постійний дискомфорт і не відчуватиме труднощів під час рухів щелепою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: