fbpx
Сьогодні
12:43 08 Сер 2021

МЗС України закликало міжнародну спільноту чинити тиск на Росію, аби та вивела війська з окупованих територій Грузії

Україна закликає міжнародну спільноту продовжити чинити тиск на Російську Федерацію з метою виконання нею своїх зобов'язань щодо деокупації та демілітаризації Абхазії і Південної Осетії

Про це йдеться у заяві МЗС України, яка була опублікована в 13-ту річницю початку збройної агресії Російської Федерації проти Грузії.

Там переконані, що внаслідок зухвалої загарбницької політики РФ, яка систематично нехтує нормами міжнародного права, суверенні території Грузії — Абхазія і Цхінвальський регіон/Південна Осетія – тривалий час знаходяться під російською окупацією.

"Україна вкотре підтверджує свою послідовну і рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відданість стратегічному партнерству між нашими державами", – наголошують в МЗС.

У заяві наголошують, що Російська Федерація несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і має негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: