fbpx
Сьогодні
14:53 19 Лип 2021

Україна та Грузія єдині у своїх ініціативах з повернення окупованих територій, - Зеленський

Фото: ОП

Під час робочого візиту до Грузії президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна та Грузія спільно працюватимуть задля деокупації своїх територій та реалізації прагнень.

Про це він заявив під час ознайомлення з безпековою ситуацією на межі Грузії з окупованою Абхазією, передає Офіс президента.

Глава держави пройшовся Інгурським мостом, який на сьогодні є єдиним пунктом пропуску в цьому регіоні.

Президент зазначив, що під час відвідання спостережного пункту Абастумані мав можливість побачити, як триває окупація частини суверенної території цієї країни.

"В Абхазії нарощується військова присутність РФ, порушуються права громадян", – сказав Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Глава держави наголосив, що Україна та Грузія єдині у своїх ініціативах з повернення тимчасово окупованих територій на майданчиках провідних міжнародних і регіональних організацій.

Під час відвідання Інгурського мосту Глава Української держави поспілкувався з представниками Моніторингової місії Євросоюзу у Грузії. За словами керівника місії Марека Щігела, робота пункту пропуску була обмежена у зв'язку з пандемією COVID-19. Через це місцеві мешканці зазнавали суттєвих труднощів. Зокрема, вчителі шкіл не мали змоги потрапити додому. Тепер рух через міст відновлено, і щодня цей пункт пропуску перетинають до 2 тис. осіб.

Водночас самопроголошені "влади" Абхазії та "Південної Осетії" відмовляють місії в допуску на контрольовану ними окуповану територію Грузії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: