fbpx
Сьогодні
17:52 06 Сер 2021

Справи Майдану: обвинувачені у викраденні та катуванні протестуючих можуть звільнити з-під варти

Фото: pravda.com

Через недотримання суддями Білоцерківського міськрайонного суду Київської області вимог ст. 186 КПК України щодо строків розгляду клопотань про застосування запобіжного заходу, обвинувачених у вчиненні особливо тяжких насильницьких злочинів проти учасників Революції Гідності може бути звільнено з-під варти.

Про це поінформували в Офісі Генпрокурора, пише Рубрика.

Там повідомляють, що 5 та 6 серпня 2021 року головуючою у справі призначено судові засідання, що не відбулися через відпустку двох членів колегії, які відмовились відкликатись з відпустки. У зв'язку з цим та зважаючи на те, що термін тримання обвинувачених під вартою спливає 7 серпня 2021 року, прокурором та представниками потерпілих заявлені клопотання про здійснення додаткового авторозподілу для заміни в порядку, передбаченому законом, відсутніх суддів, на які офіційної відповіді з суду досі не отримано.

Чергову дату судового засідання досі не визначено.

Можливості процесуального реагування прокурорів, які б могли упередити вищевказані негативні наслідки, на даний час вичерпано.

"Звертаємо увагу, що обвинувачені у даному кримінальному провадженні до моменту їх затримання перебували в розшуку, в тому числі один з обвинувачених переховувався упродовж майже 6 років, використовуючи з цією метою підроблені документи. Крім того, вже перебуваючи під вартою, один з обвинувачених намагався вплинути на іншу особу, якій інкримінується співучасть у викраденні та катуванні потерпілих", – розповіли в Офісі.

З огляду на викладене, Офіс Генерального прокурора закликає до суворого дотримання вимог кримінального процесуального законодавства, зокрема, щодо імперативно визначених строків здійснення процесуальних дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: