fbpx
Сьогодні
10:19 02 Сер 2021

У Литві заявили, що застави на кордоні з Білоруссю переповнені мігрантами

Siliai/Lithuania July 20, 2019

Прикордонні застави Литви, що знаходяться на кордоні з Білоруссю, на яких після затримання до переведення у спеціальні центри утримують нелегальних мігрантів з Азії та Африки, масово в останні місяці проникаючих в Литву з сусідньої Білорусі, переповнені, місць для мігрантів не залишилося.

Про це в понеділок в ефірі національного радіо LRT повідомив начальник Служби охорони держкордону при МВС Литви генерал Рустамас Любаєвас.

"Місць для розміщення мігрантів на прикордонних заставах не залишилося", — сказав він.

Кордон з Білоруссю знаходиться в зоні відповідальності 17 прикордонних застав. Минулого тижня велика частина нелегалів була вивезена з застав в наметовий табір, влаштований на полігоні Служби охорони громадського порядку МВС Литви біля села Руднінкай Шальчінінкського району. Однак у вихідні дні на заставах знову з'явилися затримані.

"Вихідні для прикордонників були жаркими. У неділю (1 серпня) затримано 289 нелегальних мігрантів — найбільша кількість за добу з початку року", — сказав генерал.

Попередня максимальна кількість мігрантів, які перейшли кордон Литви з боку Білорусі, була зафіксована 28 липня. Тоді за добу затримали 171 нелегалів.

Довідка

З початку року на литовсько-білоруському кордоні затримано 3 545 нелегалів. Це майже в 44 рази більше, ніж за весь 2020 рік.

У кінці травня невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна служила бар'єром на шляху перекидання нелегальних мігрантів в сусідню державу, проте з урахуванням політичного тиску Заходу Мінськ може задуматися, чи варто продовжувати це робити.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: