fbpx
Сьогодні
09:41 23 Лип 2021

Тихановська заявила про необхідність посилити санкції проти режиму Лукашенка

Білоруський опозиціонер Світлана Тихановська на зустрічах з американськими політиками у Вашингтоні заявляла про необхідність посилювати санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Axios, передає Рубрика.

Вона сказала, що в бесідах з держсекретарем Ентоні Блінкеном і радником президента з нацбезпеки Джейком Салліваном наполягала, що у США є моральне зобов'язання підтримувати білорусів, які знаходяться на передньому краї світової боротьби між автократією і демократією.

Тихановська зізналася, що коли вона запропонувала секторальні санкції щодо контрольованих білоруським урядом галузей промисловості – калійної, нафтової, сталеливарної, деревообробної, – американські співрозмовники "висловили занепокоєння з приводу того, як такі санкції негативно позначаться на населенні Білорусі".

Світлана Тихановська вважає, що в цьому погляди в світі і США, зокрема, на події в Білорусі змістилися на нові кризи.

"Послухайте, я розумію, що картина зникла. В ті дні ви всі були натхненні нашим народом. Але процеси все ще тривають. Люди не виходять на вулицю не тому, що вони здалися, а тому, що їх пригнічують за допомогою насильства і зброї", – заявила Тихановська, змальовуючи своє завдання заявити про процеси в Білорусі світу.

За її словами, більш рішучі дії "могли б завдати вирішального удару по Лукашенко". Крім того, вона обіцяла, що в Білорусі пройде ще одна загальнонаціональний страйк, але поки не вказала чітких дат.

Тіхановском вважає, якщо Лукашенко утримає владу, то Білорусь може стати "другою Північною Кореєю, де ні у кого немає права голосу", або "може бути поглинена Кремлем".

"Ми дійсно не знаємо, що відбувається за завісою – що Лукашенко продає, щоб здобути лояльність Кремля. Підприємства, банки… може бути, навіть нашу незалежність", – заявила вона.

Раніше повідомлялося про те, що Тихановська зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським на конференції про реформи в Україні, яка проходила у Вільнюсі на початку липня. Кабмін України склав список осіб, громадян Білорусі, щодо яких РНБО може ввести санкції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: