fbpx
Сьогодні
10:16 17 Лип 2021

Арахамія заявив, що Китай для України - партнер номер один

Партнером номер один для України сьогодні є Китай, зближення з ним дає дуже позитивний ефект для економіки.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

На запитання, чи може демонстрація зближення з Китаєм бути натяком для США, що необхідно збільшити підтримку України, "слуга народу" відповів:

"Я вважаю, що це трошки маніпуляція. В Україні мало людей знають, що за останні три роки Китай – торгово-економічний партнер України номер один, як з імпорту, так і експорту. Обсяг, який вони генерують, 15,4 млрд доларів – це більше, ніж весь імпорт-експорт з ЄС та іншими країнами. Якщо у нас є економічний партнер, з яким ми вже торгуємо повною мірою, чи повинні ми з ним партнерствувати? Чи повинні робити якусь блокаду через те, що щось не подобається американцям або комусь ще?"

Як зазначив Арахамія, "дуже важливо вирівняти всі відносини з Китайською Народною Республікою, тому що це партнер номер один".

"Навіть збільшення обсягів на 10% дає дуже крутий ефект для внутрішньої економіки. Друге. Наприклад, партнер номер один для США із сусідніх країн – це Польща. За останні три роки вона отримала кілька мільярдів доларів від КНР як інвестиції в інфраструктурні проєкти. Ніхто ж не каже, що це "зрада" партнерства зі США. Якщо говорять про гроші – це нормально, всі гроші беруть, будують", – заявив нардеп.

Нагадаємо, що нещодавно Зеленський та Сі Цзіньпін телефоном домовилися укласти безвіз між Україною й Китаєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: