fbpx
Сьогодні
13:36 10 Лип 2021

США запровадили нові санкції проти компаній низки країн: серед них є російські

Фото: it.usembassy.gov

9 липня Міністерство торгівлі США поповнило санкційний список і внесло до нього ще 34 компані з Росії, Китаю, Ірану та інших країн. На думку американського уряду, діяльність цих компаній суперечить зовнішній політиці та національним безпековим інтересам Вашингтона.

Про це повідомляє DW з посиланням на санкційний список Міністерства торгівлі Сполучених Штатів.

Стосовно компаній з РФ, зазначається, що обмежувальні заходи застосували через те, що вони купували компоненти з військовими цілями. У переліку зазначені, зокрема, російські компанії-постачальниці електронних компонентів "Тесон", "Трейд Компонент" і група "Радиант", а також генеральний директор російської компанії "Тесон" Дмитро Кравченко та її співзасновники Маргарита Кузнєцова та Андрій Кузнєцов.

Згідно з документом, вони потрапили під санкції Вашингтона за купівлю американських електронних компонентів у військових цілях, кінцевим отримувачем яких вказаний "Казанський вертолітний завод – ремонт, сервіс". Цей завод внесли до санкційного списку США ще у грудні 2020 року разом з кількома іншими компаніями авіапрому Росії.

Під санкції США також підпали 14 компаній з Китаю, який звинувачують у причетності до переслідувань уйгурів та представників інших мусульманських меншин у китайській провінції Синьцзян.

Також понад 10 фірм потрапили під обмежувальні заходи США за постачання Китаю військових технологій та експорт продукції до Ірану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: