fbpx
Сьогодні
15:55 07 Лип 2021

Арахамія заявив, що принципи правління "Слуги народу" і Компартії Китаю "багато в чому співпадають"

Керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді і голова політради партії Давид Арахамія заявив, що принципи правління "Слуги народу" і Компартії Китаю "багато в чому співпадають", а також заявив про готовність сприяти перекладу книг Сі Цзіньпіна на українську мову.

Про це пише УНН з посиланням на його інтерв'ю китайському держагентству Xinhua.

"Глава Політради "Слуги народу" підкреслив, що принципи правлячих партій України та Китаю багато в чому співпадають, оскільки їхнім девізом є служіння народу", — йдеться в повідомленні китайського ЗМІ.

Арахамія зазначив, що недавно КПК відсвяткувала 100-річчя від дня свого заснування, і привітав її керівництво і всіх китайців "з цією знаменною подією".

"Арахамія високо оцінив той факт, що незважаючи на величезну територію Китаю КПК представлена в кожному населеному пункті країни — від невеликих сіл до великих міст. Цей досвід неодмінно потрібно переймати, вважає глава Політради "Слуги народу", — повідомляють китайські журналісти.

"Рік тому Д. Арахамія прочитав російською мовою книгу "Сі Цзіньпін про державне управління", яка справила на нього сильне враження. Він вирішив сприяти появі україномовного видання цієї книги, щоб українці змогли дізнатися, як Китай подолав труднощі і домігся стрімкого зростання економіки", — йдеться в тексті.

Глава політради "слуг" також повідомив, що: "Україна сподівається перейняти позитивний досвід Китаю в області економічного розвитку. За його словами, відомості про те, що в КНР за декілька днів звели лікарню і за кілька місяців побудували міст, звучать для українців як наукова фантастика, оскільки в Україні за такі терміни можна хіба що прийняти рішення про реалізацію проекту та підготувати технічну документацію".

Арахамія називає Китай для України "прикладом і стратегічним партнером в модернізації країни. За десять років, що минули з моменту встановлення відносин стратегічного партнерства, Україна і Китай змогли досягти видатних результатів в різних областях співпраці. В даний час КНР є найбільшим торговим партнером України".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: