fbpx
Сьогодні
16:10 13 Лип 2021

Меркель може відвідати Україну перед своєю відставкою, - дипломат Чалий

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель після відходу з посади може бути залучена до вирішення стратегічних проблем, пов'язаних з Україною. Крім того, вона ще може відвідати Україну до завершення каденції.

Таку думку висловив на телеканалі "Україна 24" дипломат Олександр Чалий.

На запитання, чи може Меркель з нагоди завершення своєї політичної кар'єри зробити Україні якийсь "подарунок", Чалий відповів:

"Я думаю, вона ще буде в Україні до того часу, як піде. Більше того, якщо Зеленський запропонує певну позицію, наприклад, умовно, Фонд з відновлення Донбасу, чому б Меркель не могла стати почесною головою його наглядової ради? Думаю, що вона може і в подальшому бути залучена до вирішення стратегічних проблем. На мій погляд, Україна для Німеччини дуже важлива країна в контексті балансування між Росією і Польщею".

Своєю чергою, ексрадник президента України Ігор Новіков зазначив, що "це дуже інфантильна позиція – очікувати якихось подарунків з нагоди відходу, приходу тощо".

"Вона прагматик, що захищає інтереси громадян Німеччини. Відповідно, якщо в німецьких інтересах буде зробити щось приємне для України, вона це обов'язково зробить", – заявив Новіков.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: