fbpx
Сьогодні
22:19 10 Лип 2021

Чернігів став першим містом в Україні, де у масових пунктах вакцинації почали щеплювати Pfizer

У чернігівських торговельних центрах облаштували пункти масової вакцинації та робили щеплення американським препаратом Pfizer. Жителі міста, схоже, найбільше довіряють саме цій вакцині.

Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

За його словами, 10 липня Чернігів став першим містом в Україні, де проводили щеплення вакциною Pfizer у пунктах масової вакцинації.

Цього дня 686 людей отримали щеплення вакциною Pfizer у торговельному центрі Hollywood, ще 420 також вакциною Pfizer у ЦУМ Чернігова. Натомість лише 194 людини прийшли вакцинуватися до Деснянської районної ради препаратом CoronaVac.

«З цієї статистики ми бачимо, що жителі нашого міста більше довіряють вакцині Pfizer. Відмічу те, що в минулі вихідні пункт масової вакцинації робив приблизно 400 щеплень на день вакциною CoronaVac», — додав Кухар.

Зазначимо, 2 липня головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявляв, що вакцина проти коронавірусу Pfizer/BioNTech з'явиться в Україні у масових пунктах вакцинації населення наприкінці липня.

Він казав, що станеться це під час переходу на п'ятий етап вакцинації, коли вакцинувати у всіх пунктах щеплень почнуть усе населення, а не лише пріоритетні групи. Водночас Pfizer уже з'явився у пунктах щеплень принаймні в одному місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: