fbpx
Сьогодні
13:15 03 Лип 2021

У Верховній Раді запроваджена практика не повідомляти про причини прогулів нардепів, - КВУ

На відміну від парламенту VIII скликання, у Верховній Раді IX скликання запроваджена практика, коли інформація про причини прогулів народних депутатів не оприлюднюється.

Про це зауважили у Комітеті виборців України.

Водночас там підкреслюють, що відсутність Тараса Козака може бути пов'язана з його переховуванням в Білорусі, а народної депутатки Лесі Василенко – із народженням дитини, про що також було повідомлено публічно.

Також там повідомили, що за їх даними 31 народний депутат пропустив понад 90% голосувань Верховної Ради за червень. З них 6 депутатів не проголосували жодного разу за місяць. Серед них Степан Івахів, Олесь Довгий, Тарас Козак, Віктор Медведчук, Вадим Столар, Леся Василенко. Вказані депутати, крім Івахіва, були відсутні на пленарних засіданнях Верховної Ради в червні.

Найменше за червень у парламенті голосували представники "ОПЗЖ". Лише двічі за місяць (0,25% від усіх голосувань) натиснув на кнопку Олександр Герега, тричі (0,37%) голосував Вадим Рабінович, по чотири рази (0,5%) – Федір Христенко та О Фельдман. Серед депутатів, які пропустили понад 90% голосувань Ради – Ілля Кива (взяв участь в 2% голосувань), Наталія Королевська (6%), Юрій Бойко (6%), Олександр Дубінський (7%), Жан Беленюк (7%), Вадим Новинський (8%).

Найактивніше голосували народні депутати "Слуги Народу" та "Європейської солідарності". В середньому депутати "Слуги Народу" взяли участь в 83% голосувань, депутати ЄС – 77%. Народні депутати фракції "Голос" долучилися до 69% голосувань, групи "Довіра" – 67%, ВО "Батьківщина" – 64%, групи "За майбутнє" – 54%.

Найнижчі показники голосувань в депутатів "Опозиційної платформи За життя". В середньому вони голосували лише в 40% випадків.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: