fbpx
Сьогодні
12:13 03 Лип 2021

У морі сталася аварія риболовецького судна: кораблі РФ ігнорували сигнали "SOS"

У суботу зранку в РФ заявили, що направили ракетний катер Чорноморського флоту до українського рибальського судна, яке зазнало лиха в Чорному морі. Одна у Міноборони заявляють, що росіяни на сигнали "SOS" не реагували.

Як пише Інтерфакс, екіпаж російського ракетного катера на міжнародному каналі зв'язку прийняв сигнал лиха риболовецького судна "ОД-2592", капітан якого повідомляв, що у судна відмовив двигун, воно знеструмлене, перебуває в дрейфі і просив допомоги про інформування влади України про аварію.

Пізніше представниця Регіонального управління морської охорони Державної прикордонної служби Наталя Гуменюк у коментарі УП зазначила, що риболовецьке судно, що зазнало аварії в Чорному морі, взято на буксир українським катером морської охорони.

"Катер морської охорони "Балаклава" вже взяв на буксир фелюгу, яка потерпала у відкритому морі, була знеструмлена, і наразі буксирує її до порту виходу до Очакова. Назустріч висунувся власник на іншій фелюзі. Певно, що вони зустрінуться в морі", – сказала вона.

Гуменюк пояснила, що судно було знеструмлено, тому не могло повідомити українську владу про ситуацію, що склалася, і подало сигнал порятунку.

"В таких ситуаціях дійсно є тільки можливість передавати сигнал порятунку. Тому вони запросили, щоб найближчі судна проінформували українську владу про потрібну їм допомогу", – сказала вона.

Пізніше у Міноборони повідомили, що кораблі Російської Федерації ігнорували сигнал "SOS" українського риболовецького судна і не наближалися до нього.

"…Розповсюджена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну "ОД-2592″, що вночі 3 липня зазнало аварії в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівської коси, є черговим інформаційним заходом Росії", – зазначають у міністерстві.

Там повідомили, що поширення інформації відбувалось у той час, коли судно вже буксирувалось кораблем морської охорони ДПС України до порту приписки Очаків.

"При цьому, названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер "Ивановец" ЧФ та прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу "SOS"", – розповіли у Міноборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: