fbpx
Сьогодні
10:10 30 Чер 2021

Як в Україні отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19

В Україні люди, які повністю вакцинуються проти коронавірусу, тобто отримають обидві дози препарату, за потреби зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Свідоцтво можна отримати лише у паперовій формі одразу після щеплення другою дозою або у сімейного лікаря, який заповнить документ на основі даних з електронної системи охорони здоров'я. За запитом його надрукують та оформлять, відповідно до міжнародних вимог.

Свідоцтво буде заповнюватися англійською або французькою мовою, додатково — українською. Воно міститиме персональні дані пацієнта — прізвище та ім'я латинськими літерами записуватимуть, так само як у закордонному паспорті. А також інформацію про вакцинацію — назву вакцини та дату щеплень.

Документ матиме офіційний штамп закладу охорони здоров'я, підпис лікаря та підпис пацієнта або його уповноваженого представника.

Свідоцтво дійсне, лише якщо ВООЗ схвалила вакцину до екстреного застосування. Термін дії документа — рік із можливістю продовження.

В Україні роблять щеплення вакцинами Pfizer/BioNTech, AstraZeneca різних виробників та CoronaVac. Усі вакцини схвалила ВООЗ.

Якщо в людини є протипоказання до вакцинації проти COVID-19, тоді замість свідоцтва на вимогу пацієнта видаватимуть письмове роз'яснення українською та/або англійською мовою з переліком підстав для такого рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: