fbpx
Сьогодні
18:44 29 Чер 2021

"Справедливості в Україні - бути": Зеленський відреагував на прийняті у Раді закони про ВККС та брехню в деклараціях

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський привітав прийняття законів про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та відповідальність за брехню в деклараціях.

Про це він зазначив у Telegram, пише Рубрика.

За його словами, прийнятий нардепами закон про ВККС надав "сили одному з головних інструментів для забезпечення справедливості – судовій системі".

"Нарешті ухвалено законопроект для відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Сподіваюся, що нікому не вдалося сховати в законопроекті юридичні "міни" чи спотворити його зміст "поправковим спамом", – зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що ВККС має бути й буде сформована так, щоб у її членів не було жодних "зобов'язань" чи "зв'язків" з так званою суддівською мафією. Він також додав, що ті хто проти  залучення міжнародних експертів при відборі кандидатів до ВККС виступають проти реальної судової реформи в Україні.

"Вони бояться, що судова реформа стане справді реформою, а не імітацією, як було неодноразово протягом останніх 30 років. І це корисний страх. Ті, хто перетворював судову систему на приватну комерційну корпорацію, мають змиритись і запам'ятати: ваш час закінчився у 2019 році. Ми продовжуємо прибирати всі залишки старої системи з життя України", – зазначає глава держави.

Крім того, Володимир Зеленський привітав схвалення з його поправками закону про відповідальність за брехню в деклараціях.

"На посадовців і депутатів, які спробують приховати свої активи, очікує позбавлення волі. І це справедливо, адже той, хто обманув громадян України, повинен не платити символічний штраф, а мати достатньо часу за ґратами, щоб добре обдумати свою поведінку. Систему реальної відповідальності багато хто намагався «збити» і зламати. Зламали тільки власні зуби. А ми разом із суспільством можемо посміхнутись на всі 32, бо справедливості в Україні – бути!", – зазначив він.

Зеленський додав, що йому найскоріше хочеться підписати прийняті Радою закони.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: