fbpx
Сьогодні
09:12 26 Чер 2021

У США поліцейського Дерека Шовіна засудили до 22,5 років ув'язнення за вбивство Джорджа Флойда

Суд засудив колишнього поліцейського міста Міннеаполіс Дерека Шовіна до двадцяти двох із половиною років ув'язнення за вбивство у травні 2020 року афроамериканця Джорджа Флойда. Ця подія призвела до хвилі протестів проти поліцейського насилля та расової дискримінації у США і світі.

Про це повідомляє Associated Press.

Наприкінці квітня суд визнав Шовіна винним в убивстві Флойда. Відтоді він перебував в одиночній камері, очікуючи на свій вирок. Адвокати експоліцейського планували оскаржити рішення про винуватість клієнта через порушення процедури, але ці зусилля виявилися марними.

Шовіна визнали винним у вбивстві другого й третього ступеня і ненавмисному вбивстві другого ступеня.

  • У звинуваченні у вбивстві другого ступеня йшлося, що Шовін став коліном на Флойда, що ненавмисно спричинило смерть чоловіка.
  • У звинуваченні у вбивстві третього ступеня говорили, що Шовін поводився з "розбещеним розумом".
  • У звинуваченні про ненавмисне вбивство йшлося, що до смерті Флойда призвела "злочинна недбалість".

Колишньому офіцеру поліції загрожувало до 40 років ув'язнення. Обвинувачення просило для Шовіна 30 років позбавлення волі. Захист експоліцейського просив не призначати йому тюремний строк і відпустити з зали суду.

Згідно з вироком, Шовін може вийти на волю достроково, відбувши дві треті терміну ув'язнення (близько 15 років), у разі гарної поведінки.

Сам він на суді висловив співчуття сім'ї Флойда. "У майбутньому з'явиться нова інформація, яка буде цікавою. Сподіваюсь, речі подарують вам хоча б якийсь спокій", — сказав Шовін, не пояснивши, що мав на увазі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: