fbpx
Сьогодні
09:40 25 Чер 2021

Обидві партії Конгресу США підтримують надання Україні летальної зброї, – конгресмен

Обидві партії в Конгресі США висловлюють "дуже потужну" підтримку в питанні надання Україні додаткової оборонної допомоги включно з летальною зброєю, оскільки це утримує Росію від розширення агресії.

Про це розповів член комітету з питань Збройних сил Палати представників США конгресмен Даг Ламборн, повідомляє "Укрінформ".

"У Конгресі США існує дуже потужна двопартійна підтримка стосовно допомоги Україні, яка бореться із жахливим викликом російського вторгнення на сході країни та в Криму", – розповів американський законодавець.

Він підкреслив, що допомога Україні оборонного характеру, яка включає летальну зброю, є "найкращим способом, який дає змогу просуватися далі" в стримуванні російської агресії.

"І ми сподіваємося, що це має утримати Росію від дій, як можуть погіршити ситуацію", – додав конгресмен.

Ламборн також висловив переконання, що Україна є "важливим союзником у регіоні, і прагнення українців до свободи має бути задоволене".

Як повідомляла Рубрика, минулого тижня Білий дім підтвердив, що Україна у повному обсязі отримала допомогу оборонного характеру, затверджену Конгресом США на 2021 фінансовий рік, у розмірі $275 мільйонів. Причому адміністрація Байдена не виключає надання Україні додаткової підтримки в разі ескалації на кордоні з боку РФ.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: