fbpx
Сьогодні
18:31 21 Чер 2021

В Україні запустили Telegram-бот для хворих на рак молочної залози

В Україні запустили Telegram-бот «Лікуйся» — він допоможе хворим на рак молочної залози зорієнтуватися, де і які медичні послуги можна отримати безплатно.

Користувач вибирає послугу, після чого отримує покрокову інструкцію.

Згідно з опитуванням громадської організації з підтримки, захисту прав та інтересів українських онкопаціенток "Афіна. Жінки проти раку", половині пацієнтів відмовляють в наданні безплатних медичних послуг.

У такій ситуації потрібен простий і чіткий інструмент, який допоможе з'ясувати, які послуги клініки оплачує Національна служба здоров'я України (НСЗУ), а які повинен сплатити сам пацієнт.

За даними НСЗУ, кожна восьма жінка в Україні стикається з раком молочної залози.

Для роботи чат-бота використовується наступна інформація:

  • реєстр закладів охорони здоров'я;
  • договори Національної служби здоров'я з онколікарні;
  • програми на надання пакетів медичних послуг.

Як працює бот?

Щоб скористатися чат-ботом, перейдіть за посиланням.

Далі можна обрати одну з чотирьох потрібних позицій: діагностика, лікування, перебування у стаціонарі та контрольні обстеження.

бот

Наприклад, обравши діагностику, бот запропонує знайти перелік лікарень, де можна пройти безкоштовне дослідження та які саме послуги, а також надішле контакти лікарні.

бот2

Реалізували проєкт ГО "Ліки Контроль" та ГО "Афіна. Жінки проти раку" за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України в межах Конкурсу малих грантів для громадянського суспільства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: